Új elérhetőségünk: http://dualis.uni-sopron.hu/


Új információkkal ezen honlapunkat nem frissítjük!
Az új, 2018-as felvételihez kapcsolódó információ szintén az új honlapunkon érhető el!

A duális képzés 7 féléves időtartamú. Az egyes félévek alatt a hallgatók 13 hetet töltenek az egyetemen, ahol a „hagyományos” szak képzési elveknek és tartalmának megfelelő elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt. Páratlan (őszi) félévek során 6-8 hét, míg a páros (tavaszi) félévek esetében 14-16 hét. A két félév esetében összesen 22 hét vállalati időszakot kell a vállalatnál aktívan tölteni, figyelembe véve az esetleges vállalati téli és nyári leállásokat.

Motiváció:
 • Ugyan a terhelés fokozottabb (egyetemi tanulmányok és munka), de munkavállalóként/hallgatóként pénzkereseti lehetősége van amivel finanszírozni tudja tanulmányait (jelenlegi - 2017-os - iránymutatások alapján 82.875 Ft munkabért fizet a vállalat a hallgatóknak az év mind a 12 hónapjában)
 • 3,5 év gyakorlattal fog rendelkezni, ami „pályakezdőként” nagy előny lesz.
Amennyiben a duális képzésünk elnyerte tetszését, akkor az alábbiakat kell tennie:
 1. A Partnereink közül válaszon az elképzeléseinek megfelelő céget. A vállalati oldalon leírt módon jelentkezni kell a céghez, és regisztrál hozzánk is a „Hallgatói regisztráció” fül alatt. Határidő 2018. június 1. 
 2. A vállalat által megadottak alapján - mely a "Választható vállalataink" menüpont alatt érhető el - részt kell vennie a kiválasztási eljárásban. (Pontos időpont az adott vállalat határozza meg. A vállalat küld értesítést erről.)
 3. Ki kell várnia a vállalati kiválasztás eredményhirdetést. (pontos időpont az adott vállalat határozza meg)
 4. Ha vállalati kiválasztás sikertelen lenne, akkor is részt tud venni faipari mérnöki alapképzésben (sikeres központi felvételi után). Aki a későbbiekben dolgozni szeretne a képzés alatt vállalatnál annak segítünk megtalálni az optimális megoldást, igaz nem a duális képzés keretein belül.
 5. A központi felvételi eljárásban részt kell vennie. Jelentkeznie kell 2018. február 15-dikéig a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar faipari mérnöki alapszak nappali tagozatára. (www.felvi.hu)
 6. Meg kell várnia a július végi egyetemi felvételei döntést.
 7. Sikeres felvételi és vállalati kiválasztás esetében be kell iratkoznia az egyetemre, és szerződését kell kötnie az adott vállalattal 2018. szeptemberében.
 8. Ha a vállalathoz nem sikerül a felvételi, de az egyetemre felvételt nyert, akkor a hagyományos elvek szerinti képzési formában indíthatja tanulmányait.
 9. Ha egy vállalatnál sikerül a felvételi, de nem sikerül az egyetemre felvételt nyerni, úgy a képzésben sajnos nem tud részt venni, de reméljük ilyen helyzet nem fordul elő.
Kérdés, érdeklődés esetén állunk szíves rendelkezésükre! => "KAPCSOLAT"